Ažuriranje karti za sustav R-LINK 2

 • Iskoristite najnovija ažuriranja

  Svake se godine mijenja 15% cesta, iskoristite najnovije dostupne karte za sustav R-LINK 2 i putujte bezbrižnije.

  Najnovije karte dostupne za sustav R-LINK 2: 2018_06 (objavljeno u lipnju 2019).

  Preuzmite Toolbox

  Preuzmite Toolbox

  Toolbox je program tvrtke Renault koji vam omogućuje potpuno sigurno ažuriranje sustava R-LINK 2.

  Kako ažurirati sustav?

  Za ažuriranje sustava prethodno morate preuzeti i instalirati program Toolbox (dovoljno je jedno preuzimanje i instalacija).

  1. Dohvat podataka o vozilu

  Uđite u vozilo i sa sobom ponesite USB memoriju (minimalnog kapaciteta od 8 GB), pokrenite motor i uključite zaslon sustava R-LINK 2.
  USB memoriju umetnite u USB utor svog vozila (pripazite da nije priključena nijedna druga USB memorija) i pričekajte 10 sekundi.
  Čak i ako se ništa ne prikaže na zaslonu, USB memorija dohvaća konfiguracijske podatke sustava. Nakon 10 sekundi možete izvaditi USB memoriju.

  2. Sinkronizacija programa Toolbox

  Pokrenite program Toolbox na računalu i zatim priključite prethodno korištenu USB memoriju. Toolbox će automatski pronaći podatke o vozilu i ponuditi vam ažuriranja dostupna za vaš sustav.
  Ako vam je ponuđeno više ažuriranja (softvera sustava i karti), preporučujemo da ih sve preuzmete.
  Ako nema dostupnih ažuriranja, vaša je pretplata možda istekla. Možete je obnoviti u trgovini R-Link Store.

  3. Preuzimanje ažuriranja na USB memoriju

  Preuzmite ažuriranja na USB memoriju s računala. Napomena: trajanje preuzimanja ovisi o brzini internetske veze. Ne prekidajte postupak dok se preuzimanje ne dovrši. Kad se preuzimanje dovrši, ispravno izvucite USB memoriju iz računala.

  4. Ažuriranje vozila

  Vratite se u vozilo s USB memorijom, pokrenite motor i uključite zaslon sustava R-LINK 2. Priključite USB memoriju s ažuriranjima u USB utor vozila. Na zaslonu će se ponuditi ažuriranje, pritisnite OK da biste započeli postupak. To može potrajati nekoliko minuta, ovisno o veličini karte.
  Ne gasite motor za vrijeme postupka, ne izvlačite USB memoriju i ne koristite sustav R-LINK 2. Možete, međutim, započeti vožnju. Navigacija će biti dostupna po završetku ažuriranja.
  Na zaslonu će se prikazati poruka o završenoj instalaciji. Pričekajte dok se poruka ne prikaže. Tada možete koristiti nove karte.